Et bulamayan restoran hizmet veremedi
Hayvan üreticileri ve kasapları karşı karşıya getiren et fiyatlarında yaşanan fahiş artış, restoranların da iş yapmasını engellemeye başladı.
Res-Bir Başkanı Arif Bayraktar, hayvancılar ile kasapların birbirini suçlamasının kimseye bir şey kazandırmayacağını, en çok zarar görenin esnaf ve et alamayan vatandaşlar olduğunu belirtti. Bayraktar, “Kendi elimizle insanımızı Güney Kıbrıs’tan et almaya ve kaçakçılığa teşvik ediyoruz.” diyerek uyarıda bulundu.
Seher AKBAĞ
Kırmızı ete gelen zamlar tüketiciyi olduğu kadar artık işletmeleri de zor durumda bırakıyor. Bir market zincirinin et temininde yaşadığı sorunlar sebebiyle reyonlarının boş kalmasının ardından benzer sıkıntıyı bir restoran yaşadı.
İnönü köyünde hizmet veren Pernara Meyhanesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile et tedarik edemediği için müşterilerine hizmet veremeyeceğini duyurdu.
Konuyla ilgili KIBRIS’ın sorularını yanıtlayan Restorancılar Birliği (RES-BİR) Başkanı Arif Bayraktar, eğer et fiyatlarında bir düzelme olmazsa, benzer senaryoların daha sık yaşanabileceğine dikkat çekti.
Sosyal medyadan duyurdu
Pernara Meyhanesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Et fiyatlarına ilişkin yaşanan dengesizlik ve fahiş fiyat artışları dolayısıyla, tedarikçimiz et satışını durdurmuştur. Bu nedenle, bu akşam (dün akşam) meyhanemizin sizlere hizmet veremeyeceğini üzülerek duyurmak durumundayız. Anlayışınız için teşekkürler.” denildi.
Bayraktar: Bir araya gelip çözüm bulunmalı
Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (RES-BİR) Başkanı Arif Bayraktar, et temininde yaşanan sorunların ardından KIBRIS’a konuştu. Eğer et fiyatlarında bir düzelme olmazsa, benzer senaryoların daha sık yaşanabileceğini vurgulayan Bayraktar, herkesin aynı gemide olduğunu anlamanın önemine işaret etti.
Hayvancılar ile kasapların birbirini suçlamasının kimseye bir şey kazandırmayacağını, bir araya gelerek çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Bayraktar, bu süreçte en çok zarar görenin esnaf ve et alamayan vatandaşlar olduğunu belirtti.
“Kendi elimizle vatandaşı Güney’e yönlendiriyoruz”
Bayraktar, “Eğer bu durum düzelmez ise kendi elimizle insanımızı Güney Kıbrıs’tan et almaya ve kaçakçılığa doğru teşvik ediyoruz.” dedi. Güney Kıbrıs’tan kuzu eti almanın 10 ila 12 Euro olduğunu aktaran Bayraktar, devam eden artışlarla hayvancıların da kasapların da zor durumda kalacağını belirtti.
Bayraktar, herkes için durumun kötüye gittiğini ve çözüm için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.