KKTCSon Dakika Haberleri

Hür-İş Başkanı Serdaroğlu: Yüzde 50’nin üzerini konuşacağız

Yılın ilk asgari ücretini belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafı adına söz alan Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Bu masa bir pazarlık masası değildir, bu masa asgari ücret ile geçirmeni sağlayan arkadaşların pazarlık edilebileceği bir masa değildir. Gerçek veriler ve gerçekler doğrultusunda hareket etmemiz lazımdır” dedi.

Serdaroğlu özetle şunları söyledi
– Özel sektör güçlendirilerek özel sektördeki çalışanlara iş güvenliği toplu iş sözleşmesi düzenlenmesi en önemli noktalardandır.
– Sendikalaşma zorunlu hale gelmelidir. Bir insan nasıl ticaret yapacaksa restoran açacaksa bir birlik üyeliği mecburidir, bir işçi de çalışacaksa aynı.
– İş gücü gelmesine karşı değiliz ama gelenlerin de kayıt altında olması gerekir. Sendikalaşma zorunlu hale gelmesi bu tartışmalarında bitmesi lazım. Ümit ederiz ki artık başlangıç ücretini belirlemek için otururuz buraya, geçim haline getirilen asgari ücreti belirlemek için değil.

Başkan Serdaroğlu, “4 yıldır hayat pahalılığını tartışıyoruz dilimizde tüy bitti. Sayın Gardiyanoğlu’nun çalışma bakanı olmasıyla birlikte bu hayat pahalılığı ödeneğinin sadece 30 bin TL ise maaşımız 9 ay sonra 30.000’den 50 oluyor ama 30.000 ile 50.000 arasında herhangi bir kişinin hayatı değişmiyor . 30.000’de 10 tane ekmek alınıyorsa bir sene sonra 50.000 ile yine 10 ekmek alınıyor ve bir şey değişmiyor. Siyasiler halkın refahını yükselteceğiz diyorlar. Bu refah payı vermek demektir .Yıllardır bir artış yapılmıyor şu an %50’nin üzerinde artış konuşacağız ümit ederim. Yüzde 50 artış alacağız ama ben sevinmiyorum. Hiç kimsede sevinmesinde çünkü hayatımızda bir şey değişmeyecek” dedi

100 bin TL’yi konuşacağız
Bu politika devam ederse yıl sonuna 100 bin TL’yi konuşacaklarını ifade eden Serdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aralık ayında 100.000 TL asgari ücret konuşacağız. TL döviz karşısında değer kaybettikçe işverenler fiyatlarını değiştirip kendilerini koruma altına alabiliyorlar ama asgari ücretle geçenler bunu yapamaz. 6 ay bekliyor 6 ay boyunca değişen fiyatları döviz karşısındaki değer kaybını ödüyor istatistik kurumu bağımsız bir kurum olmadıkça siyaseten yönetildiği sürece kişiler aynı yerde olmayı bile koruyamaz yoksullaşarak devam eder. Bunda en büyük kanıtı hayat pahalı ödeneğini yıllarca almamıza rağmen yoksullaştık şu an ev bile kiralayamıyoruz. Şu anda hayat pahalılığını vermek nedir aslında 6 ay önce eşeği kaybettiriyorlar 6 ay sonra alın eşeğinizi bulduk deyip sevinmemizi bekliyorlar”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu